Att måla om

· Tips
Author

Det är egentligen inte så stora svårigheter att måla om, mycket beror på vad du ska måla om och hur pass mycket det är som ska målas om. Att stryka på färg kan i princip vems som helst göra.

Att göra grundarbetet kan vara det som tar mest tid, rengöra det som ska målas och spackla där det behövs spacklas. Du kanske får slipa och spackla igen för att få det riktigt bra. En sista slipning innan du börjar maskera det som du inte vill ha färg på innan du börjar att måla. Glöm inte att täcka golv för att slipp färgspill på ditt snygga golv.

Som tur är så finns det företag som inte gör något annat än att måla och tapetserar, så om du inte kan eller har tid så kan du kontakta en målerifirma som gör jobbet åt dig. Det är inte alla som är praktiskt lagd och som gladeligen anlitar företag som fixar till saker som man inte kan själv.

Om du planerar att göra jobbet själv så var noga med allt som har med förarbete, maskering och målning att göra. Fördelen med att måla exempelvis väggar i ett sovrum är att du kan måla om i fall du känner att det inte blev så bra som du förväntat dig. Det är bra att ta reda på vilken färg som det målats med tidigare då man måste måla med samma typ av färg över den gamla färgen.