Att skapa ett lyxigt intryck i inredningen

· Inredning, Tips
Author

Vill man försöka att skapa en lite mer lyxig känsla inomhus finns det många knep man kan använda sig av. Och här kommer ett par av dessa!

Välorganiserat är grunden

Något de flesta lyxiga rum har gemensamt är att de är inredd med organisation i åtanke och använder sig av noga utvalda möbler och detaljer. Försök att hålla nere småprylarna till ett minimum och satsa gärna på snygga förvaringslösningar för att hålla nere stöket. Ju fler saker man använder desto mer yta bör man också ha för att det inte ska börja kännas upptaget och oordnat.

Ornamenterade stuckaturer

Den klassiska formen av lyx kan man ofta åstadkomma med vackert ornamenterade stuckaturer, helst vita och stilrena. Detta är något man ofta ser i äldre byggnader idag, vilket i sig ofta ger ett intryck av härlig lyx. Och det är heller inte svårt att sätta upp själv.

Kristall och glas

När det kommer till både stora och små detaljer är det något extra speciellt med just glas och kristall för att göra ett hem riktigt lyxigt. Den klassiska kristallkronan kan man inte gå fel med, speciellt hängd över matsalsbordet. Dessa går att hitta i både äldre och nyare designer.

Tavlor och konst

Det går heller inte att förneka den effekten vackra tavlor och andra konstverk kan ha i ett hem. Att dock hitta det som verkligen skriker lyx samtidigt som det passar in i inredningen kan vara något av en utmaning. Men det man oftast är ute efter är det lite mer unika, och kanske även abstrakt om man uppskattar det.

Vackra golv

Vi kanske inte spenderar mycket tid med att stirra på golvet i hemmet, men de har en väldigt stor inverkan på hur vi uppfattar rummet. Ordentliga sten- och trägolv är perfekta att använda när man vill ha lite vardagslyx i hemmet. Och sätter man in stengolv har man ju även det perfekta golvet för lite lyxig golvvärme.