Att tänka på när du köper frotté

· Badrum, Textilier, Tips
Author

Oavsett om man nyss har renoverat sitt badrum och vill uppdatera hela sin frottésamling för att passa med den nya inredningen eller om man bara vill ha ett extra badlakan så finns det mycket att tänka på. Inte bara design men även kvalité och miljöfrågor måste tas med i beräkningarna.

handdukar

Design

Design är något mycket personligt och kan variera stort. Som tur var så finns det även ett utbud av produkter som reflekterar detta.Om man vill ha hotellupplevelsen så är vita handdukar ett perfekt val. De känns fräscha och rena och passar in i de flesta badrum.

En annan stil som blivit mycket populära är marin stil. Har man valt det när man inrett så föreslår vi Gripsholms handdukar som finns i många olika färger och variationer. De har dessutom många andra textilier som bra kompletterar handdukarna. Allt från duschdraperier till grillvantar och lakan.

Kvalité

Väljer man de allra billigaste alternativen så blir man snabbt besviken på hur tunna och sträva de ofta kan vara. Detta gör att handdukens funktion vilket i huvudsak är att suga upp vatten även är dålig.

Tänk även på att kontrollera vilket miljöarbete som tillverkaren har antagit sig. Ett enkelt sätt är att se om handdukarna har antingen Svanen eller Öko-Tex märkning. Dessa ställer stora krav på att produkten skall vara bra för miljön och dig som använder den. En handduk behöver dock inte vara dåligt för att det saknar märkningen. Läs därför alltid på om företaget och deras miljöåttaganden.

Tvätta och torktumla

När man har fått sina nya handdukar så skall de alltid tvättas innan första användning. Även om de är märkta och inte skall innehålla några farliga ämnen så har de legat i butik eller på lager under lång tid och är med det inte alltid i toppskick. Kom ihåg att inte använda sköljmedel på handdukarna. Detta minskar nämligen dess absorberingsförmåga. Torktumla istället handdukarna då detta även detta gör dem extra mjuka.