Checklista inför flytten

· Tips
Author

Att flytta visar sig alltid vara ett mycket större projekt än vad man först tror. Det verkar inte speciellt komplicerat men det slutar ändå alltid på samma sätt, helt plötsligt står man där i ett hav av halvt packade flyttkartonger och inser att man totalt tappat kontrollen. Här följer därför några påminnelser och tips som hjälper dig att organisera din nästa flytt. Det är enkla men helt ovärderliga tips som kommer att underlätta din tillvaro på ett helt mirakulöst sätt.

Flyttstädning, när hinner man det?

Ett enkelt sätt att spara både tid och energi är att anlita någon som utför flyttstädningen åt dig. Det är många steg som ska utföras och enklaste sättet att slippa klagomål från hyresvärden eller nästa hyresgäst är att helt enkelt låta proffs ta hand om det. Många städföretag erbjuder engångsstädningar vid flytt – som till exempel Noxab. Självklart gäller också RUT- avdraget. Att använda sig av en firma som sköter själva bärandet och transporten av bohaget kan också underlätta.

Abonnemang

Några andra saker som kan vara bra att tänka på är att se över alla abonnemang som man har. Detta gäller till exempel telefon, tv, bredband. Oftast måste dessa sägas upp, ibland går det att ta dem med sig och ibland måste också nya abonnemang startas på den nya adressen. Oavsett vad du skall göra är det bra att vara ute i godtid då det ofta innefattar relativt långa uppsägnings- och leveranstider. Det samma gäller för el, gas, vatten och liknande. Se till att ha koll på vad som gäller, både på den nya och den gamla adressen.

Registrera ny adress

Glöm inte heller att registrera din nya adress, det gör du enkelt på Adressändring. På så sätt blir du folkbokförd på den nya adressen samtidigt som de flesta stora företagen får din ny adress. Det kan också vara klokt att beställa eftersändning av post, då en flytt oftast betyder en hel del dokument som skickas fram och tillbaka. Se till att inte missa någon viktig försändelse. För att ta del av fler användbara tips avseende flytt besök Villäagarna.