En magisk nostalgisk Påsk

· Tips
Author

Påsk, pyssel och pynt hör ihop. Snart är påsken här och vi vill fylla våra hem med ljusa vårfärger och söta dansande påskkycklingar och påskharar. Med lite enkla knep så kan du fira påsken i stil!

påskägg_262543256

Mixa pynt från svunna tider med modernt pynt

Harar och kycklingar dansar inte bara runt i naturen utan de magiska djuren sprider också glädje i våra hem. Plocka videung och ris i skogen och dekorera ditt hem en skön mix av påskpynt av äldre typ med söta harar och påskkärringar och modernt påskpynt. Dekorera påskriset med påskdun mixat med moderna påskdekorationer som utstansade äggmönster. Även om kycklinggult är populärt till påsk så associeras en mängd andra färger med påsken, såsom lila och vitt.

Sätt upp påskbonader på väggen och pappersrader med gulliga kycklingar och tuppar. Mixa gulliga påskägg i plåt med moderna målade ägg i guld eller svart. Att måla ägg är en gammal tradition och genom att kombinera DIY med gammaldags påskpynt så kan du sätta en alldeles unik prägel på ditt påskbord och hem. Köp spray och kartongägg och måla några ägg och dekorera påskbordet. Det går snabbt att spray måla några ägg.

Naturligt färgade ägg

De skira färgerna i gammaldags påskpynt passar också utmärkt med naturligt färgade ägg. Du kan enkelt färga ägg med hjälp av saker som du hittar i skafferiet och frysen. Vackert rosa ägg får du av hallon medan blåbär ger fina mörkt blåvioletta ägg. Kryddor såsom gurkmeja och paprika ger vackert gula och orange skal. Om du vill ha chokladbruna ägg tillsätt pulverkaffe till färgblandningen.

Gör så här för att färga äggen: Koka upp vattnet med råvaran och en skvätt vit vinäger eller ättika. Lägg i äggen i vattnet och koka upp. Koka äggen som vanligt och låt sedan äggen och vattnet svalna. Beroende på hur länge äggen ligger i vattnet så får du olika nyanser.