En mysigare tillvaro

· Tips
Author

Ett hem är inte bara en plats man bor på, utan ett hem är något man älskar att komma hem till. Ta till exempel ett hotellrum. Det är inget fel på rummet och det är välstädat och snyggt inrett (de flesta i alla fall), men känns ett hotellrum som ett hem? Även om man skulle bo där en längre tid? Nej, det gör det inte. Likaså om man skulle bo hemma hos någon annan, så känns det ändå inte som ens eget hem. Ett hem är något som man själv har skapat med saker och möbler, som man tycker om. Man har själv inrett det och man har satt sin personliga prägel på det. Det är just det här personliga, som spelar en viktig roll till vad man kallar ett hem. Hem är en känsla av att komma hem till något eget. Det är en fristad och en plats att få bestämma själv.

Minst sju belysningar

I varje rum ska man ha minst sju belysningar. Här finns det mycket att välja på. Först och främst ska man ha bra belysning i taket, så kallad allmänbelysning. Ett par punktbelysningar, som spots, arbetslampa eller läslampa. Man kan även lysa upp andra saker, för att skapa stämning. Dekorationsbelysning ska man också ha ett par. De behöver inte fylla någon funktion, utan är mer inredningsdetaljer. Dimmer på belysningen är att föredra, eftersom man själv kan reglera vilken ljusstyrka man vill ha.

Inred med naturens egen kraft

Naturens egna färger och former spelar stor roll i Feng Shui. Genom att efterlikna naturen, skapar man harmoni och ett bra tips om man vill använda sig lite av Feng Shui i sitt hem, är att låta inredningen spegla vem man är. Är man intresserad att fotografering, pryd hemmet med gamla kameror och egna fotografier.