Ett nytt hem

· Inredning
Author

Svenskar har börjat att bli alltmer passionerade när det gäller heminredning, i synnerhet i samband med nyrenovering och nyköpta hem. Det har helt klart blivit billigare att lägga om golvet eller måla och tapetsera väggar tack vare ROT-avdraget där man kan få upp till 50% i skatteavdrag om man anlitar hjälp.

Om du funderat på att inreda och renovera ditt hem och behöver lite inspiration kan det var värt att ta inspiration från både bloggar och tidningar på nätet som berättar om de allra senaste trenderna. Självklart vill du ha de allra vackraste och fräschaste ytorna till ditt hem utsmyckat med de mest modeenliga möblerna och inredningsdetaljerna när det gäller färg och form.

Nytt golv

Golv följer knappast trenderna, här gäller det att anpassa golv till hur du tänkt helheltslösningen för ditt hem när det gäller vardagsrum och kök. Ett golv kan man faktiskt lägga själv om man är flitig och läser på de många heltäckande guiderna på nätet. Ett starkt tema är idag rustik och en tillbaka blick till det gamla. Det finns en strävan att bevara och vårda det historiska. Ett vackert klassiskt trägolv i parkett är därför inte helt fel väg att gå. Du kan välja mellan ljust och mörkt beroende på hur övriga rum. väggar och belysning planeras.

Vackra väggar

Tänk i grunden ljust när det gäller väggar. Testa vita tapeter men som skiftar något i färger och mönster. Det känns mer levande om tapeten har ett svävande mönster och dina rum kommer kännas upprymda. Dekorera med långa hyllor och testa att göra en uppsättning av mindre speglar som får bli din personliga ”spegelvägg” bestående av småspeglar med vackra former. Speglar reflekterar ljus och ger ännu mer liv och värme i ditt hem.

Trendiga möbler och färger

Rätt möbler med rätt färger och framförallt till rätt färgschema när det gäller tapeteter och golv kommer få ditt hem att kännas större. Många inspireras idag av starka och upplysande färger och pasteller. Om du valt en vit mjuk tygsoffa till ditt vardagsrum kan du testa att måla om en lampa i knallgult eller en stark glad blå färg. Smycka på samma sätt ut soffa men samma upplyftande färger för dina kuddar eller pläder. Prova också det transparanta till en ljus bakgrund. Titta på ett vackert designat glasbord eller varför inte ett vitt inglasat vitrinskåp.