Fixa till badrummet

· Badrum, Inredning, Tips
Author

Badrummet är förutom köket troligen det dyraste rummet att renovera eftersom det kräver en helt ny interiör. I ett sovrum kan du alltid lägga in ett parkettgolv eller tapetsera en fondvägg och få känslan av ett nytt rum. Men när det kommer till badrum som ska helrenoveras då handlar det om golv, skåp, toalettstol, handfat och badkar eller dusch. Det är oftast ganska kostsamma investeringar och det tillkommer små men viktiga detaljer så som blandare för både handfat och dusch/bad.

badrum_313933619

De flesta som tänker sig att de ska renovera sitt badrum ser framför sig ett fräscht badkar på tassar med mjuka frottéhanddukar i härliga färger – ett eget litet spa. Men när ett badrum ska renoveras så krävs det en hel del yrkeskunskap. Detta är ett rum i huset som absolut inte får läcka. Vare sig genom väggar eller golv då det kan riskera att orsaka mögel i framtiden. Därför bör du anlita professionella hantverkare för installationer, golvläggning och väggsättning.

Material och design

Gör det enkelt för dig när det kommer till att hålla rent. Undvik skrymslen och vrår i ett badrum där fukt och smuts kan göra det ofräscht. Idag finns ett stort utbud av badrumsmöbler så som vägghängda skåp som gör det lätt att hålla rent under. Även toalettstolar kommer som vägghängda.

Välj hellre en duschhörna istället för duschkabin som står fritt, precis som du hellre bör välja ett fristående badkar på tassar eller ett inkaklat badkar istället för ett med frontlucka.

Detsamma gäller material. Undvik laminerade skivor och våtväggar med skarvar som kan ta skada av fukten och satsa på gediget trä och sten eller kakel.

Satsa på energisnåla blandare till både handfat och bad/dusch för att minska driftkostnader och miljön. Det finns ett stort antal produkter att välja mellan så se till att göra lite efterforskning först så du vet att du väljer rätt.

Sen är det bara att inreda med de mjuka frottéhanddukarna, växter eller vad du hade i åtanke från början och du har ett lättstädat modernt badrum som du kan ha glädje av i många år.