Hålla det snyggt hemma

· Tips
Author

Vi har nog alla vid ett eller flera tillfället skjutit upp städningen hemma. Det är ju knappast favoritsysslan när man är hemma. Under arbetsveckan kanske man inte vill spendera mer av sin dyrbara fritid med att städa hela huset eller lägenheten, men samtidigt kan man ju känna att det heller inte är något man vill göra på helgen. Så vad är lösningen till att hålla det snyggt hemma?

Det uppenbara svaret är ju att man helt enkelt måste ta sig för kragen och tvinga sig själv till att göra detta. En liten tröst är ju att man oftast gör det värre i huvudet än det egentligen är. När man väl kommer in i städningen tar det förhoppningsvis inte så lång tid, men ju mer man skjuter på det desto värre projekt har man ju framför sig.

Vill man lösa det snabbt och enkelt, och utan att fuska, kan man ju alltid se till att betala någon för att göra jobbet. Så länge man känner att man har råd med utgiften kan detta vara den ultimata lösningen för många som inte gillar att städa. Risken finns ju trots allt att om man fortfarande gör det själv kanske man tar lite genvägar i städandet.

Medan dessa två alternativ är mer eller mindre vad man har att välja mellan kan man fortfarande göra jobbet lite enklare, antingen för sig själv eller för de som städar åt en. Och gör man jobbet lite enklare för städtjänsten kommer de ju spendera mindre tid att städa och således kommer man inte behöva lägga ut lika mycket pengar på det. Titta exempelvis på några av de följande tipsen:

  • Plocka allt eftersom och låt inte saker som tallrikar, muggar och glas stå framme överallt.
  • Lägg alltid bort smutsiga kläder på en gång och häng dem inte bara över en stol eller liknande.
  • Låt var sak ha sin plats och lägg tillbaka dem efter användning.
  • Torka alltid av ytor i kök och badrum efter de använts. Det kommer bland annat förhindra kalkavlagringar.