Inspiration väggar

· Inredning
Author

Att förnya sina väggar är något som verkligen kan förändra ett rum. Är tapeten trist kan det vara idé att tapetsera om eller måla om väggen. Ser färgen ok ut kan det gör stor skillnad att sätta upp några väggord eller väggcitat, eller varför inte göra en fondvägg med fototapet.

Ge liv åt gamla väggar

bokstäver träÄr du nöjd med dina väggar men vill ge dem ett nytt uttryck och liv är väggord eller väggcitat ett bra alternativ. Det senaste året har denna inredningsdetalj blivit allt mer populär och i många hem runtom i landet syns personliga och roliga texter på väggarna. Vi har hittat några riktigt snygga träbokstäver på nätet. De är träbokstäver i återvunnet trä från bland annat hus och båtar, vilket gör bokstäverna helt unika. Ingen bokstav är den andra lik, vare sig i färg eller mönster. Alla bokstäver har gemensamt att de har ett nött och rustikt utseende vilket gör att de passar bra in i dagens trender.

Tycker du det är svårt att komma på ord eller citat själv finns också färdiga citat att köpa och klistra upp på väggen. Genom att välja olika citat visar du dina värderingar och smak och du skapar ett unikt uttryck för just ditt hem.

Tapetsera

Behöver du tapetsera om ditt rum är det viktigt att vara noga med förarbetet. Att slarva med förarbetet gör att skarvar och hål kommer att synas igenom tapeten. Är väggen skadad med hål och skarvar behöver du spackla och slipa den innan tapetseringen. Efter slipningen är det bra att rengöra väggen ordentligt så att tapeten kommer att fästa och inte bli bubblig. Är väggen väldigt mörk och du kommer att tapetsera med en ljus tapet kan det vara bra att grundmåla väggen ett varv  innan tapetseringen, det gör att inte den mörka färgen skiner igenom.

tapetNär väggen är färdig för tapetseringen kommer det roliga, att välja rätt tapet. Idag finns det otroligt många leverantörer av tapeter, i många olika prisklasser. Vi har hittat en riktigt snygg tapet på Country by Mail, du hittar den här, som passar bra in om du gillar lantlig romantisk inredning. Det är en tapet  tryckt med ett kollage från ett franskt vykort. Tapeten levereras fraktfritt direkt från tryckeriet och du får själv bestämma mått på tapeten så att den passar bra in i just ditt hem.

Om du vill följa modet för i höst är det mycket mönster och färger som gäller även på tapeter. Det tidigare vita väggarna byts nu ut av mer vågade och färggranna mönster. Är du inte redo för för mycket färg och mönster kan du börja med att göra en fondvägg. Fototapeten har också kommit tillbaka så varför inte göra en vägg med en stor fototapet av familjen, eller kanske en vy av New York.