Luftig inredning

· Inredning
Author

Något som blivit väldigt rätt i tiden är att skapa en inredning som är fräsch och luftig med stora ytor och mycket rymd. Den inredning och rumsindelning som rådde på tidigt 50-tal, med många rum och trånga ytor är helt ute idag. Trenderna pekar på ett hem med stora rena ytor med mycket luft och mycket ljusinsläpp.

Ljusa färger

För att skapa en stil som känns rymlig och luftig är det bra att välja ljusa färger på alla väggar och tak för att ge rummen mer volym. Satsa på en neutral bas i hemmet med ljusa kulörter. Genom att satsa på en neutral bas är det lätt att förnya och förändra med inredningsdetaljerna och textilierna.

Ljus interiör

Hemtrevlig och harmoniskt

När basen är på plats gäller det att skapa en känsla och stil i hemmet så det inte blir för sterilt och stelt. Luftigt och fräscht måste ändå vara hemtrevligt och harmoniskt. Satsa på mycket textilier för att mjuka upp. Vill du gå efter vårens trender är det mycket pasteller som gäller, gärna matchade tillsammans för att skapa en skön dynamik. Försök också att få in kontraster i hemmet. Välj gärna en svart eller mörk färg på tavelramen för att skapa en kontrast mot den vita väggen. Försök också att få in ett par accentfärger i varje rum för att skapa liv och rörelse. Vill du ha inspiration på hur du på bäst sätt kan skapa kontraster i hemmet kan du kolla in denna blogg, här finns mycket mat nyttigt att hitta.

Fräscht

För att hemmet ska få den rätta och moderna känslan är det också oerhört viktigt att det är städat och fräscht. Ett hem får vara hur rymligt, trendigt och rätt det vill, är det inte fräscht kommer aldrig inredningen fram som den bör. Är du en person i farten som har svårt att få tiden att räcka till är ett tips att leja bort detta och anlita städhjälp. Bor du i Stockholmsområdet är företaget Hemmiljö ett bra val. Det är ett seriöst företag med många år i branschen som alltid ger en nöjd-kund garanti till alla kunder. På det sättet är du garanterad att du blir nöjd med resultatet. Boka gärna in veckostädning så att hemmet alltid gör sig till sitt yttersta. Du behöver själv då bara fokusera på inredningen och se till att den framkommer på bästa sätt.

Ramar

Förnya och förändra

Ett tips för att förnya mellan rummen är att flytta runt de lösa inredningsdetaljerna mellan olika rum. Byt lampskärmen och kuddarna i köket mot de som tidigare varit i vardagsrummet, du skapar då nya miljöer utan att behöva köpa in nytt. Ett annat tips är att möblera om med jämna mellanrum. Har du ett luftigt hem med få möbler är det enkelt att flytta runt dessa för att få en ny känsla.

Vill du ha tips på hur du kan skapa en luftig och fräsch inredning kan du kolla på denna artikel i DN, på ett hem som är helt rätt i tiden.