Lyft din inredning

· Inredning, Kuddar, Sovrum, Textilier, Tips, Vardagsrum
Author

En inredning kan alltid förbättras. Det är lätt hänt att hamna i en cirkel av IKEA-möbler med några enkla lampor och vaser från samma ställe, kombinerat med några personliga foton och teckningar från barnen. Det är fint och detaljerna speglar så klart vad du gillar, men unikt? Nja. Du kan lyfta din inredning till nya höjder utan att behöva ut varenda pinal i hemmet. 

Akvarium

Ett akvarium är en lyxvara som inte kostar så mycket som du tror. Foder, näring och hela akvarium går att köpa online och du kan dekorera det hur du vill. Om du är osäker på om du har tid eller ork att ta hand om fiskar, kan du inreda akvariet med endast växter eller räkor som sköter sig själv lite mer än fiskar. Akvarium ska gärna stå i skuggigt läge eftersom värmen kan förändra temperaturen så pass i vattnet att fiskar och växter bli sjuka eller dör. Om du vill ha ett tomt akvarium kan du köpa betydligt mindre modeller som passar lika bra i en hall som i hörnet av vardagsrummet.

Fina tyger

Använd mer tyger i din inredning för att skapa guldkant i tillvaron. Istället för nakna bord ska du använda dukar och löpare, en möbel känns mer hemma och inredd med en duk. I soffan kan du drapera med mjuka filtar och dekorationskuddar. Bädda sängen lite oftare, den ser mer inbjudande ut när du har ett överkast och extra kuddar. Och variera med olika gardiner, använd inte samma gardin året runt. På vintern är det mysigt med tjockare gardiner, de blockerar även kallras vid fönstren. Under vår och sommar kan du använda spets, eller tunna gardiner som släpper in mer sol och värme.