Mer personlig inredning

· Inredning, Tips
Author

Många undviker gärna ett hem som ser ut som det plockats direkt ur en IKEA-katalog och vill hellre ha något som har mer karaktär och bättre reflekterar sin egen stil. De vill med andra ord ha en mer personlig inredning. Men det är inte alltid så enkelt att komma på hur man åstadkommer detta.

En sak som direkt vittnar om karaktär och mer personlighet är unika inredningsdetaljer. Nu kommer man ju inte hitta en tapet som ingen annan någonsin har använt, eller en möbel som ingen annan kan köpa. Det unika uppnår man bäst med sådant man själv skapar.

Men även om man inte känner sig konstnärligt lagd eller kan komma på något vackert man kan skapa finns det alltid något nästan alla kan göra: ta foton. Och är man inte nöjd med foton i små ramar kan man alltid förstora upp sina motiv och göra dem till fullstora tavlor. För mer information om hur detta går till kan man gå in på Canvasframkallning.se.

Man kan också skapa ett mer personlig hem genom att kombinera stilar på olika sätt. Bara något så enkelt som att kombinera en modern soffgrupp med ett gammaldags bord ger man ett rum omedelbart ett annat utseende och lite extra karaktär.

Att låta hemmet reflektera ens intressen och eventuella hobbys är också ett enkelt sätt att injicera det där lilla extra som gör ett rum mer intressant. Oavsett om det är sport eller film man älskar kan man alltid lyfta fram detaljer som visar på detta intresse i inredningen. Det behöver inte betyda att man hänger upp fotbollströjor eller affischer på sina favoritfilmer på väggarna utan kan lika gärna komma från mindre detaljer som placeras mer iögonfallande och centralt på bord, i bokhyllor eller liknande.

Sist men inte minst gäller det att låta detta ta den tid det tar. Att försöka skynda på en mer personlig inredning kommer nästan garanterat sluta med saker som av en eller annan anledning helt enkelt inte passar in.