Olika sätt att dela upp ett rum

· Inredning, Tips
Author

Ibland behöver vi få rum att fylla mer än ett syfte åt gången. Detta kan till exempel vara fallet då du har få rum i huset eller lägenheten, eller när du har ett väldigt stort rum. Andra fallet är så klart ett lyxigare problem att ha, men det kan fortfarande vara ett problem. I båda fallen kan det dock bli aktuellt att dela upp rummet på något sätt.

Ställ upp en rumsavdelare

När rummet ska fylla två ganska olika syften, som till exempel ett sovrum och ett vardagsrum i en liten lägenhet, är ofta det bästa valet att sätta upp en fysisk rumsavdelare. Vilken form denna tar kan du variera beroende på rummet och efter smak och tycke. En skärmvägg är en väldigt enkel lösning och kan också flyttas vid behov. Bokhylla kan vara snyggt och låter dig dekorera ena eller båda sidorna på ett vackert vis. Ett annat intressant alternativ är att använda ett akvarium som rumsavdelare. Men du kommer mest troligt behöva en av de större varianterna.

Installera ett skjutdörr

Om du dock känner att du behöver kunna skärma av de båda delarna från varandra helt och hållet är det nog något som en skjutdörr du är ute efter. Det är mer elegant än att bygga upp en ny innervägg och du är fortfarande inte helt låst till att det ska vara två rum, utan kan öppna upp dörren när det lämpar sig.

Ställ möblerna rygg mot rygg

Om de två delar av rummet du tänker skapa båda inkluderar möbler som stolar, fåtöljer eller soffor kan du ofta skapa en mer tydlig effekt om du ser till att möblerna står rygg mot rygg. Självfallet med en del tomrum mellan de två delarna för att det ska synas extra tydligt. Du säljer ofta in detta koncept extra bra om du ens mattorna inkräktar på den motsatta delen av rummet.