Så inreds hotellrummen

· Inredning, Tips
Author

Har du någon gång undrat vem det är som inreder hotellrum, och hur det går till? Det är ganska svårt att skapa ett rum där många olika människor ska vistas, som känns någorlunda hemma, där du kan koppla av och vila upp kropp och själ. Det finns dock knep för att skapa ett trivsamt rum som passar många olika stilar, genom att framkalla rätt känslor. Här kan du läsa mer om hur hotellrum inreds.

Ta hjälp av proffs

För att få rummet att kännas mjukt och avslappnande behövs rätt typ av textiler. Gardiner, mattor, kuddar och överkast spelar en stor roll för hur hotellrum upplevs. Med mattor kan ett rum framkalla omfamnande och varma känslor. Därför har många hotellrum heltäckningsmattor. Detta kan dock förstöra ett rum om dessa mattor inte sköts och städas ordentligt. Ljus är en annan huvudingrediens – ett stort ljusinsläpp lyfter onekligen ett rum. Perfect Match Interior är ett företag som hjälper hotell med inredning. Om du vill skapa en viss känsla, jobba utifrån ett visst tema, eller om du vill ha någonting helt nytt, kan de hjälpa till från början till slut med denna process om du inte vill eller kan göra det själv.

Ett rum, olika individer

Det som skiljer hotell och hotellrum från ett hem, är att ett hotellrum behöver vara mångkulturellt. För att skapa en viloplats för många olika individer krävs det neutrala färgskalor, och en lugnande inredning som är universal. Om det finns en stark färgskala på kuddar och textiler, bör du hitta enkla färger såsom vitt, grått eller beige, till väggar och resterande inredning. Sängen bör vara prioritet ett i ett hotellrum, eftersom en utvilad gäst är en glad gäst. Se till att satsa på en dyrare säng som är bekväm, och håller länge. Kuddar och överkast bör vara av material som upplevs som mjuka och sköna.