Så lyxar du till sovrummet

· Inredning, Tips
Author

Lite vardagslyx i inredningen är alltid något som uppskattas. Och det finns många olika sätt att göra detta i hemmets olika rum. Just nu tänkte vi dock titta på vad du kan göra i sovrummet för att få en något lyxigare känsla.

Skaffa en vacker sänggavel

Sängen är ju den centrala möbeln i sovrummet och det ögonen omedelbart dras till när man kliver in i rummet. Att ge den lite extra ögongodis är ju därför en riktigt bra idé. Och det är precis vad du gör om du skaffar dig en snygg sänggavel. Se bara till att välja rätt färg så den faktiskt matchar sängen och rummet i stort.

Satsa på ett snyggt överkast

Och när vi ändå talar om sängen är överkastet också en av de viktigaste aspekterna. Det är ju trots allt det som täcker majoriteten av den. En dyr och fin säng utan ett överkast som matchar är ju bara en stor miss. Men även en billigare säng kan se lyxigare ut med rätt överkast.

Lägg ett nytt golv

Golvet gör mer för känslan av ett rum än man först tror. Har du någonsin bytt golv i ett rum tidigare har du säkert redan lärt dig detta. Och ett nytt golv i sovrummet kan vara precis vad du behöver för att sälja in lyxkänslan. Du kan välja mellan många olika sorter, som ett stengolv med golvvärme under, ett vackert, massivt trägolv eller till och med en mjuk och vacker heltäckningsmatta kan alla förmedla en lyxig känsla i sovrummet.