Sov gott

· Sovrum, Textilier, Tips
Author

Sovrummet är ett rum som vi tillbringar många av dygnets timmar i och där vill vi trivas och sova gott. Vi vill också känna harmoni i rummet både innan man går och lägger sig och när man vaknar och ska kliva upp.

Det finns många olika sätt att inreda och möblera upp ett sovrum, sängen som är den centrala möbeln i sovrummet bör ställas så att man får den bästa nattsömnen. Vill du ha det becksvart när du sover så kanske inte sängen ställs så att solens morgonstrålar väcker dig.

Vill du sova extra gott så kanske du ska bädda din säng med egyptisk bomull som ger dig en lyxig känsla i sängen. Nattsömnen är viktig för oss och att ha sköna sängkläder tillför något speciellt, vem älskar inte när det är renbäddat i våra sängar.

Belysning kan man tycka vara överflödigt i ett sovrum, det kunde ju räcka med en taklampa och ett par sänglampor. Vi tycker belysningen är lika viktig i sovrummet som i något annat rum. Det finns flera bra tips på nätet om hur du kan inreda med belysning i ditt sovrum.

Huruvida man har TV eller inte i sitt sovrum är något som vi upplever är upp till var och en. Vissa tycker det är skönt och avkopplande att se på någon serie innan man somnar. Andra tycker att det stör och inte hör hemma i sovrummet.

Inred ert sovrum som ni känner passar er stil bäst och vi hoppas att ni fick lite inspiration av våra tips.