Tips för renovering av badrumet

· Badrum, Tips
Author

Badrummet är ett av de rum man oftast får höra att folk funderar på att renovera, det och köket såklart. Men för att allt ska gå rätt kan det vara bra att få ett och annat tips innan man sätter igång.

shutterstock_115975051

Det första man bör göra är att sätta en budget, renovering av badrum kan kräva en hel del pengar så det gäller att veta hur mycket man kommer att kunna sätt in i projektet.

Planeringen är sedan ett kritiskt skede i förarbetet, det kan faktiskt spara in både tid och pengar. Man kan börja med att göra en skiss på papper, mät längder, breder och höjder på allt som ska renoveras. Tänk på om placeringen av installationerna ska vara desamma efter renoveringen.

Underlaget är ofta en stor fokus för renoveringen, ska man använda sig av samma underlag eller ska man byta till ett nytt. Planerar man på att lägga in golvvärme bör man i alla fall hålla sig till golv som klinker då detta och liknande lämpar sig väl för detta.

När det kommer till stil så kommer ju det att bero på hur mycket av badrummet som kommer att göras om. Är det en totalrenovering som ska göras kan man ju söka inspiration från lite överallt. Man kan få se väldigt fungerande exempel i butiker men det finns nästan hur många bilder som helst på fantastiska badrum på nätet som man även kan ta del av.