Trivas i hemmet

· Inredning
Author

Det är många olika saker som påverkar om man trivs i sitt hem eller inte. En inte helt oväsentliga del är hur det är inrett. Det ska vara snyggt (även om synen på detta varierar) samtidigt som det ska vara funktionellt för att underlätta i vardagen.

Trivas i kök

Även om det är viktigt med estetik så är köket ett av de rum där man ska tänka extra mycket på funktion när det inreds. Att lätt komma åt köksredskap är ett måste men lika mycket handlar det om var spis, diskmaskin och kyl och frys är placerade. Smaken är olika men det lönar sig ofta att besöka vänner för att se hur de lösts sin köksinredning. Några punkter man kan titta extra på är förvaring, belysning, köksö samt fråga vad vännerna själva önskat att de gjort annorlunda. Det finns också  mycket inspiration på sidor som StyleRoom.

Trivas i sovrum

Sovrummet bör vara det rum som ger en mest avslappnad känsla. Detta både genom val av färg på tapet och inredning. Dessutom bör man titta lite extra på hur ljus och värme ska förhindras att ta sig in. Med ett mörkt och svalt rum sover man betydligt bättre.

Trivas i trädgård

Att ha ett trivsamt hem handlar inte bara om att bry sig om vad som finns inom hemmets väggar. Lika viktigt är det vad trädgården har att erbjuda. Detta särskilt på sommaren. Med rejäla utemöbler, möjlighet till skugga genom markis eller parasoll och att skilja på lek- och avslappningsytor skapas förutsättningarna för många sköna timmar i trädgården.