Unik inredning

· Inredning
Author

Då man inreder sitt hem är det roligt att få känna att man har unika detaljer i sin inredning, att det är personligt inrett och att ingen annan har precis likt. Något jag gillar då man inreder är att inte ha all inredning lik. Med det menar jag att man kan blanda gammalt med nytt, grova material med skira material, betong med glas och så vidare. På detta sätt skapas en mer livfull inredning som känns spännande och personlig.  

Unika detaljer

Något som livar upp i en inredning och som gör att den känns unik, är att blanda upp inredningen med några unika detaljer. Hur, kanske ni tänker nu. Jo, försök hitta spännande detaljer, sök efter små företag som inte tillverkar sin inredning i så stor skala. Dessa detaljer kan vara allt från en rolig lampa, till kopparna du har i köket. Har du exempelvis ett vitt neutralt porslin, kan det vara roligt att hitta unika uppläggningsfat i någon rolig färg eller form. Försökt tänka kreativt och ta in detaljer i din inredning som symboliserar dig och din smak.

Fondvägg/Fond tapet

FondtapetEtt bra sätt att bli unik i sin inredning är att tapetsera en fondvägg. Ha gärna övriga väggar i en neutral enfärgad ton och gör sedan 1 eller kanske 2 väggar som fondväggar. På detta sätt blir det liv i rummet och rummet känns genast mer genomtänkt. Idag finns det otroligt många roliga fondtapeter i de flesta färger och former. Här är det bara fantasin som sätter gränserna hur vågad du vill vara.

Väggord

Något som synts allt mer i inredning de senaste åren är väggord och väggcitat. Det ger en väldig personlig touch i inredningen om du möts av ett stort väggcitat då du kliver in i rummet. Dessa finns idag att köpa färdiga som du bara stryker på väggen. Vill du istället vara extra unik kan du göra ditt väggcitat själv. Ett tips är att surfa runt på nätet efter citat du gillar, när du hittat ett kan du skriva ut det i den storlek du önskar. Tejpa sedan upp det på väggen och fyll i konturerna med penna, ta sedan bort papperet och fyll i bokstäverna med färg.

Accentfärger

Ett annat bra sätt att få liv i ett rum är att satsa på olika accentfärger. Med accentfärg menas en färg som sticker ut från övriga inredningen. Ett exempel är att du har som basfärger i din inredning, sand, vit och svart. Dessa färger finns på väggar, golv och större möbler. Genom att lägga till en accentfärg, låt oss säga grön, kan denna användas på  textilier så som gardiner och kuddar, som en fondvägg, eller kanske att en möbel i rummet är målat i denna färg. Detta ger liv åt inredningen och inredningen känns mer genomtänkt.

Det som är viktigast, anser jag, då man inreder är att gå efter sin egen smak och sin egen känsla. Det finns egentligen inga trender i inredning om du inte känner för dem själv. Välj istället färger, material och detaljer som du verkligen gillar själv, då kommer din inredning kännas personlig och den kommer att hålla i många år framöver.