Vackert vardagsrum

· Vardagsrum
Author

Vardagsrummet är ett rum som man ofta är tillsammans och umgås i. Har man gäster är det ofta här man hamnar efter middagen eller direkt om man bara träffas för samvaro. Därför är vardagsrummet ett rum som man kan lägga lite extra energi och tid till hur man vill inreda, för att visa sin stil och smak.

Innan man börjar inreda ett vardagsrum är det viktigt att man har en bra grund att bygga på. Att man har fina golv samt väggar i rätt färg eller tapet som passar till den stil man önskar.

Möbler

Det centrala i vardagsrummet brukar vara en eller ett par soffor, någon fåtölj samt ett vardagsrumsbord. Här gäller det att hitta möbler som både passar in i rummet men också som har den stil och känsla man vill att hela rummet ska ha. Vill man tänka långsiktigt är det bra att välja möbler som är stilrena och fungerar väl över tid. Att köpa vardagsrumsmöbler är dyrt, vilket gör att man inte byter så ofta.

Textilier

När man väl valt möbler gäller det att dekorera, lägga till och skapa en inredning som känns levande och tilltänkt. Det första man kan börja med är att lägga till textilier så som matta, gardiner, kuddar och plädar. Textilier kan gärna bytas ut beroende på årstid, till sommaren är det skönt med ljusa textilier som passar bra mot våra ljusa dagar. Under hösten och vintrarna brukar det kännas bättre med mer dova textilier som känns mer ombonade och varma. Välj gärna lite accentfärger också för att liva upp. Inför denna höst och vinter är grön och vinröd bra accentfärger om man vill följa modet.

Belysning

Efter man valt textilier är det bra att tänka ut vilken belysning man vill ha. Välj gärna en belysning i taket och komplettera med flera platser med punktbelysning. Genom att punktbelysa olika delar av rummet skapas en mysigare känsla och det får rummet mer levande.

Övriga inredningsdetaljer

Det sista man kan komplettera med är olika inredningsdetaljer så som blommor, krukor och tavlor. Här finns ett stort utbud av olika produkter och vika man väljer styrs både av hur mycket plats man har att ställa och hänga olika inredningsdetaljer samt vilken smak du har. Gillar man ”shabby chic” stilen gäller det att ha många inredningsdetaljer för att skapa rätt stil medan man i den minimalistiska inredningsstilen hellre har få inredningsdetaljer som sticker ut.