Vilken värmekälla passar dig?

· Tips
Author

Våra svenska vintrar är kanske inte längre lika kalla som de en gång i tiden var. Men de är fortfarande såpass kalla att vi gärna lyxar till det med en kamin som kan värma upp våra hem under det ruggiga vinterhalvåret. Raggsockor och rykande te i all ära, men visst känns det lite extra mysigt att kunna sitta vid en sprakande eld i vardagsrummet?

Flera alternativ

Vilken typ av kamin ska man välja då? Jo, det beror självklart på dina egna önskemål och krav. Idag kan du bland annat välja mellan braskaminer, pelletskaminer och täljstenskaminer. På Varmahembutikerna.se hittar du alla tre typer.

Braskamin

Braskaminen är ett perfekt alternativ för familjen. Den är både säker och effektiv. Dagens braskaminer har förändrats både utseendemässigt och funktionsmässigt. Idag är den en snygg inredningsdetalj i ditt hem och är mycket effektivare än vad den en gång var. Den släpper till exempel ut omkring 90 % mindre skadliga ämnen i luften i jämförelse till vad den gjorde förr. En annan fördel med braskaminen är att den klarar av att hålla ditt hus tillräckligt varmt om du skulle drabbas av elavbrott. Att elda med ved är dessutom ofta ett billigt alternativ.

Pelletskamin

Pelletskaminen är ett riktigt miljösmart alternativ och funkar alldeles utmärkt när det är som kallast ute. I kaminen eldar man med pellets, som är tillverkade av spån, vilket är ett riktigt billigt alternativ att elda med. Med en pelletskamin kan du känna dig trygg då eldningen sker säkert. Det finns dessutom riktigt snygga pelletskaminer som passar alldeles perfekt in i ett stilrent hem.

Täljstenskamin

Täljstenskaminen är först och främst en väldigt vacker kamin och passar perfekt för dig som har ett intresse av design och inredning. Den är dessutom väldigt bra på att lagra värmen, vilket gör att värmen fördelas jämnt och ger en sån där lagom-känsla under en längre tid. Om du eldar i två timmar kan du ha värme för upp till tolv timmar om ditt hem har en bra isolering. Täljstenskaminen är därför ett bra alternativ för dig som vill minska din elförbrukning.