Ett lyxigt och härligt sovrum

· Sovrum, Tips
Author

Sovrummet är ett ställe vi tillbringar mycket av vår tid. Även om vi sover den mesta av tiden så vill vi skapa ett lyxigt och härligt sovrum. Det är skönt både när vi ska gå och lägga oss men också när vi vaknar upp efter en god natts sömn.

Sängen är det första som vi bör tänka på när vi ska fixa till ett sovrum. I många fall så sover vi 8 timmar (förhoppningsvis) under natten och det gäller att vi köper oss en säng som vi trivs med och som vi sover gott i. Sängen är den möbel som står centralt i sovrummet så det gäller även att vi skaffar ett snyggt sängöverkast och lyxiga kuddar som vi lägger då vi bäddar vår säng.

Förutom sängen så gäller det att vi har det trivsamt kring sängen. Snygga sängbord som passar till den sänggavel vi köpt och för att få det riktigt mörkt i rummet så kan mörkläggningsgardiner vara det som är det bästa. Under sommarens ljusa nätter så kan detta vara extra viktigt så man får det riktigt mörkt i sovrummet. Finns det plats i rummet så kan en skön fåtölj vara skön att sätta sig i när man ska dra på sig strumpor eller bara koppla av en stund på morgonen eller på kvällen innan man lägger sig.