Förvaringstips till badrummet

· Badrum, Inredning, Tips
Author

Förvaring är något som alla rum i hemmet behöver. Men varje rum kommer också med sina egna utmaningar. Här tänkte vi titta specifik på badrummet och vad du kan göra för att få till en bättre förvaring där.

Öppen förvaring av handdukar

Öppen förvaring har flera fördelar och är något vi kan använda oss av i praktiskt taget alla rum. Och badrummet är minsann inget undantag. Handdukarna är nog några av de främsta valen när det kommer till öppen förvaring här, speciellt om du har några riktigt lyxiga exemplar att visa upp. De kommer också hjälpa till att mjuka upp den annars hårda och kalla inredningen badrum lätt får.

Skåp under handfatet

Ett skåp under handfatet är inget nytt och du kan mycket väl redan ha detta. Men vi tipsar om det av mer än bara anledningen till förvaring. Detta borde vara ett alternativ till att sätta upp ett skåp med tillhörande spegel på väggen. Denna uppsättning bidrar nämligen inte till bra arbetsbelysning i badrummet. Med ett skåp kommer du nästan garanterat behöva ha belysningen ovanför skåpet, vilket kommer kasta skuggor över nedre halvan av ansiktet. Med bara en spegel på väggen kan du istället sätta upp belysning vid vardera sida om den och få mycket bättre anpassad arbetsbelysning.

Hörnhylla till dusch/badkar

Förvaring i duschen eller vid badkaret är också ett måste för att ha enkel tillgång till schampo, balsam, duschtvål och så vidare. Genom att sätta upp ett hörnhyllsystem kan du få den förvaring du behöver men fortfarande minimera utrymmet den tar upp.