Inred ditt perfekta fikarum

· Tips
Author

Fika är en av de mest svenska traditionerna man kan tänka sig. Och att sätta sig ned och ta en fika hemma är något man alltid kan njuta av. Och om du precis som vi, vill få till de perfekta fikastunderna. Börjar allt med inredningen.

Självfallet måste du ju ha de rätta sakerna att duka fram med när det är dags för fikat. Men förutom kaffekannan, koppar och assietter, kan du göra mycket mer inredningen för att sätta stämningen.

Mysigt är ett ledord du alltid kan få bra användning för i fikarummet, vare sig du väljer köket, vardagsrummet eller något annat rum i hemmet. Textilier är ett enkelt och smidigt sätt att öka mysfaktorn hemma och du kan fixa detta med kuddar, filtar, plädar och liknande ting.

Ljuset är också en viktig detalj och har du en bra belysning i rummet kan du säkert sätta stämningen bara med den. Men ett och annat levande ljus kan också vara riktigt härlig, speciellt om det är kvällsfika det handlar om.

Och varför inte också ställa ut en vacker blomma på bordet? Tänk gärna på säsongen och hitta något som verkligen passar in i den nuvarande årstiden. Om du behöver några tips kring detta finns kan du hitta en bra artikel här.