Inred sovrummet för bättre nattsömn

· Inredning, Sovrum, Textilier
Author

Sovrummet är en av de rum vi spenderar mest tid i. Visst vi sover bara där, men sömnen är så stor del av våra liv. Att skapa ett rum som inger lugn är viktigt för att du ska känna ro och få en god natts sömn. Kika in på denna sida för att hitta härliga täcken och bäddset i härliga naturmaterial.

Se till att sovrummet har lugna, mjuka och dämpade färgar som harmoniserar med varandra. Grönt, rostbrun, eller mjuka toner av blå kan vara exempel på de färger du kan addera i ditt sovrum. Se gärna över ditt sovrum med hökögon och fundera på vad som skulle passa bra. En enfärgad tapet i mörkare ton gör att rummet upplevs mysigare och mer ombonat. Addera gärna en matta lite under och framför sängen så du har något skönt att kliva ned på när du vaknar. Du kan med fördel sätta upp mörkläggningsgardiner för att stänga ute ljuset som kan bli så starkt på somrarna.

Tänk gärna på vad du väljer för sängkläder och täcke, detta kan göra stor skillnad för din sömn. Välj helst naturmaterial såsom bambu, hampa eller bomull. Idag finns det också tyngdtäcken som kan göra underverk för de som har problem att sova. Det är inte för alla, men kan vara väl värt att testa på. Placera ut lite växter i sovrummet som adderar färg, liv och känsla. Växter kan också skapa renare luft och bidra till luftfuktigheten i rummet.

Gör rummet personligt genom att sätta upp tavlor på dina nära och kära. En mysig fotölj i ett hörn ger också en mysig känsla, se bara till att det inte blir en ställning för att slänga kläder på. För att kunna hänga av dig kläder som du tänker använda igen kan du sätta upp snygga krokar i sovrummet. Du kan också köpa en klädställning med galgar där du kan hänga upp kläderna på, eller varför inte en mindre stege i trä som du ställer mot väggen? Riktigt snyggt och trendigt på samma gång.

Lycka till och sov gott!